Voor aardse zaken

Freelance journalist | Online content leverancier | Schrijft over o.a. waterbeheer, natuurbescherming, drinkwaterproductie, landbouw, vis en visserij | Voor organisaties, social media, kranten en tijdschriften |

Portret 2Sinds 1997 werk ik als freelance journalist en tekstschrijver in opdracht van bureaus, bedrijven, (online) media, overheden en natuur- en waterorganisaties. Als copywriter ondersteun ik publiekscampagnes en schrijf promotiemateriaal.

Bij het schrijven van wervende teksten staan de wensen van opdrachtgevers centraal. Dus lees ik me in, luister scherp naar briefings en stel aanvullende vragen. Ook laat ik me graag bijpraten door interne of externe specialisten. Tekstcorrectierondes zorgen vervolgens voor accurate content.

Haringvissen in het Zeeuwse Grevelingenmeer. Foto: Sander BoerIn mijn journalistieke werk opereer ik zo onafhankelijk mogelijk. Het volledige verhaal is maatschappelijk gezien relevanter dan particuliere belangen. Zo vragen controversiële kwesties rond natuur en water al snel om een kritische houding. Want wat schiet de natuur er bijvoorbeeld mee op als weidevogels beleidsmatig in de watten worden gelegd terwijl vismigratie door ‘gruttoherstel’ onmogelijk wordt? En kloppen de feiten en cijfers op basis waarvan zeereservaten tot verboden gebied worden verklaard? Voorkennis, research, doorvragen en hoor en wederhoor brengen balans aan.

Door een sterke band met Zaanstreek-Waterland verzorg ik zo nu en dan ook publiciteit en contentmarketing voor streekgebonden bedrijven en organisaties.
Lees hier meer>>

, , , , , , , , , , ,

Comments are closed.